Ant grotelių keptas maistas suteikia daugybę galimybių. Sąrašas prasideda nuo kepsnių, mėsainių, dešrainių ir dar daugiau. Geriausias dalykas kepant ant grotelių yra daugiau nei malonumas.Tai ne tik skanus maistas, bet ir puikus laiko praleidimas gamtoje ar savo namų kieme su šeima ar draugais. Gaminimui naudojant grili suteikia maistui didesni ir intensyvų skonį, kurį sunku išgauti naudojant vidaus viryklę.
Grilio privalumai
Ant grotelių keptas maistas turi mažiau riebalų nei kepant ant viryklės. Kepant ant grotelių riebalai varva nuo grotelių. Įsivaizduokite, kad kepate mėsainius ant keptuvės. Mėsos riebalai kaupiasi ant keptuvės, net kai juos perkeliate į lėkštę. Taip Jūs kepsite ant daržovių daugiau maistinių medžiagų, nes jos greičiau iškeps. Kai verdate daržoves ir ilgai jas verdate, daugelis daržovių praras daug naudingų maistinių medžiagų, kurios yra viduje.
Grilio naudojimo privalumas yra ir tai, kad nėra maisto kvapo namuose. Jei nenorite, kad jūsų namuose ar virtuvėje būtų maisto gaminimo kvapas, kepimas ant grotelių puiki išeitis, nes viskas atliekama lauke.
Kaip išsirinkti grilį?
Rinkdamiesi grilį turite nuspręsti kokio tipo norite. Galite rinktis dujinį ar anglinį lauko grilį. Dujos yra patogesnės, nes galite tiesiog įjungti degiklius, kad pradėtumėte grilinti savo pasirinktą maistą. Tuo tarpu anglinis grilis, nesvarbu, ar turite įprastą anglies grotelę, ar labiau specializuotą „kamado“ grilį, suteikia jums daugiau kontrolės - jūs nustatote šilumos kiekį. Granulinės grotelės, kuriose naudojamos medienos granulės, yra skirtos pajusti medienos skoniui ir neprilygstamam tikslumui - jose yra skaitmeniniai termostatai, leidžiantys nustatyti tikslią virimo temperatūrą.
Angliniai griliai idealiai tinka žmonėms, kurie nenori išleisti daug pinigų, mėgsta anglių skonį ir gamina maistą mažoms žmonių grupėms. Angliniai griliai įkaista lėčiau nei dujiniai griliai, tačiau taip pat gali išgauti didesnį karštį.
Anglinių grilių naudojimas yra šiek tiek sudėtingesnis ir reikalaujantis daugiau laiko nei dujinio grilio (briketai virsta pelenais, kuriuos reikia išvalyti po kiekvieno naudojimo), tačiau sakytume, kad skonis vertas papildomų pastangų.
Itin dažnai naudojami grilio paviršiai, kurie turi tvirtas neįkaistančias rankenėles saugiam pernešimui. Patogu, kadangi juos paprasta valyti, o jų paviršius nepridegantis.
Profesionalai ypač dažnai renkasi kontaktinius grilius, kurių paviršius iš ketaus su keramine danga. Taip pat grilius Salamander, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams ir sumuštiniams gaminti. Dėl tolygaus viršutinės dalies reguliavimo galima gaminti įvairaus dydžio patiekalus.