Tai yra unikalius bei išskirtinis profesionalios virtuvės komponentas, kuris naudojamas daugybėje skirtingų maitinimo įstaigų. Kadangi dėka tokio stalo galima ne tik vėsiai laikyti maisto produktus ar iš jų kažką gaminti, bet ir visa tai daryti ant šalto stalo paviršiaus. Jie gaminami iš specialių medžiagų, kurios nereaguoja su maisto produktais, todėl nepasikeičia jų skonis ar savybės. Taip pat ant tokio stalo ruošiamas maistas išlaikys geriausias savo savybes ir nebus kenksmingas sveikatai. Todėl taip galima pagaminti išskirtinius kulinarinius gaminius bei jais nustebinti daugelį. Būtent todėl toks stalas yra itin svarbus ir neatsiejamas daugelio profesionalių virtuvių komponentas.
Šaldymo stalų savybės
Kiekvienas toks įrenginys suteikia galimybę gaminti maistą palaikant pastovią temperatūrą. Ir nors visi stalai atlieka tą pačią funkciją, tačiau jų savybės gali labai skirtis. Pirmiausia, galima rinktis iš įvairių matmenų bei skirtingo dydžio variantų. Ir tai labai priklausys nuo kiekvieno asmeninio poreikių bei virtuvės ypatybių. Tačiau įvairovė tikrai nemaža, tad nebus sunku atrasti tinkamiausią variantą. Taip pat kai kurie modeliai turi galimybę reguliuoti temperatūrą itin plačiame diapazone. Kas tik dar labiau praplečia tokio šaldymo stalo funkcionalumą.
Šaldymo stalai ir jų privalumai
Besidarbuojant profesionalioje virtuvėje be tokio stalo apsieiti gali būti pakankamai sudėtinga. Todėl daugelis šefų ir su maistu dirbančių žmonių itin vertina šio gaminio privalumus. Vienas iš pagrindinių yra tas, jog visuomet galima palaikyti norimą temperatūrą. Todėl nereikia nerimauti, jog gamybos metu maistas ar produktai pernelyg atšils. Kas gali nutikti tikrai dažnai. Ir tuomet galima skirti laiko produktų ruošimui tiek, kiek ir reikia bei tą daryti neskubant. Be to, tokie šaldymo stalai yra labai patogūs, kadangi ne tik palaiko optimalią temperatūrą, bet ir suteikia galimybę visus reikiamus ingredientus turėti šalia. Kas gerokai palengvina ir paspartina visą maisto gamybos procesą. Būtent todėl jie yra naudojami praktiškai kiekvienoje virtuvėje, kur itin daug dėmesio skiriama maisto kokybei.
Kaip išsirinkti šaldymo stalą?
Kiekvienu atveju pasirinkimas gali skirtis, kadangi visi vadovaujasi savo asmeniniais kriterijais. Todėl būtent į juos reikėtų atsižvelgti pirmiausiai. Taip pat svarbu įvertinti ir virtuvės ypatybes. Kadangi kartais šaldymo stalas gali būti paprasčiausiai per didelis kai kurioms patalpoms, ypač žiūrint nemažus variantus. Tuomet natūraliai reikės pasirinkti kompaktiškesnė modelį. Tačiau nuo to jo atliekama funkcija nė kiek nepasikeis. Taigi, pirmiausiai svarbu atkreipti dėmesį į matmenis ir pagal tai pasirinkti optimaliausią variantą.
Taip pat šaldymo stalas gali turėti skirtingą paviršių. Nors populiariausia medžiaga yra nerūdijantis plienas, kuris užtikrina, jog sąlyčio su maistu metu nepasikeis jo savybės. Tačiau kai kuriais atvejais naudojamas ir granitas. Jis dėl savo savybių vertinamas ne ką mažiau, todėl tikrai yra dažnas pasirinkimas.
Papildomas funkcionalumas taip pat gali būti svarbus. Net jeigu atrodo, jog kažkuri funkcija ir nėra būtina. Tačiau jos sugalvotos tikrai ne atsitiktinai ir praktikoje suteikia nemažai privalumų. Būtent todėl tokie šaldymo stalai yra vertinami ir laikomi modernesniu pasirinkimu. Kadangi dirbant prie jų ir visas maisto gamybos procesas gali būti paprastesnis. Todėl tą daryti ne tik bus paprasčiau, bet ir gerokai greičiau bus galima užbaigti visus darbus. Taigi, yra gana nemažai kriterijų, į kuriuos vertėtų atsižvelgti renkantis. Tuo labiau, kad šių gaminių įvairovė pakankamai didelė. Tačiau kiekvienas galės atrasti geriausiai tinkantį variantą.